Elk jaar zetten magazines wel een lijst in hun blad met de meest invloedrijke persoon. De persoon die, ondanks voor- of tegenspoed, de meeste invloed heeft gehad op de gebeurtenissen. Wat zou jij moeten die om komend jaar ‘Persoon van het jaar’ te worden voor jouw gezin/partner?

Hier is een lijst van 10 dingen voor mannen en 10 dingen voor vrouwen die je misschien een kans geven. We garanderen niet dat je ‘Persoon van het jaar’ wordt, maar we garanderen wel dat de warmte in je relatie zal stijgen.

Mannen, kijk niet in het lijstje van de vrouwen. Vrouwen, kijk niet naar het lijstje van de mannen. Kies 2 of 3 actiepunten uit het lijstje en houd voor ogen dat het erom gaat dat jij je best doet om de ander zich geliefd te laten voelen. Laat je verrassen!

Top 10 dingen om te zeggen of doen als man voor je vrouw:

 1. “Schat, ik los het meteen even voor je op.”
 2. “Je hebt een lange dag vandaag, ik zal koken.”
 3. “Slaap jij maar uit, ik sta op met de kinderen” of nog beter “Ik sta op met de kinderen en ik roep je wel als het ontbijt klaar staat.”
 4. “Ik zal je helpen.” of nog beter “Schat, ga maar lekker zitten, ik doe het wel even.” en nòg beter “Schat, ga maar lekker zitten en klets lekker terwijl ik dit even doe.”
 5. Kijk haar aan en zeg: “Dankjewel!” Wacht tot ze vraagt: “Waarvoor?” Zeg dan: “Je doet zo veel om alles hier draaiende te houden, ik wou je gewoon even bedanken.” Of… “Je kent al mijn zwakke punten en desondanks hou je van me. Bedankt!”
 6. “Zullen we even kletsen met een kop koffie?”
 7. “Ik heb wat voor je meegenomen (bloemen, chocolade, parfum, etc.) onderweg naar huis, omdat ik gewoon wou laten weten dat ik van je hou.”
 8. “Schat, ik weet dat je niet van [de badkamer schoonmaken, de was doen, dweilen] houd, dus dat doe ik even.”
 9. “Laten we gaan winkelen.”
 10. Vertel haar vaak: “Je bent sexy!”

Top 10 dingen om te zeggen of doen als vrouw voor je man:

 1. Verwelkom hem met een kus. Als hij eerder thuis is, zorg dan dat je het je eerst doel maakt zodra je door de deur stapt.
 2. Geef hem een “Avondje uit”-coupon om te doen wat hij maar wil doen.
 3. Bestel eten voor hem op kantoor. Regel dat er een duidelijke notitie aanhangt, zodat iedereen het kan zien, waarop staat: “Omdat je een geweldige man bent!”
 4. Ga winkelen en koop iets speciaal voor hem. Misschien een shirt van zijn favoriete sportteam of misschien iets persoonlijkers… Koop een paar mooie boxers.
 5. Kijk hem aan en zeg: “Dankjewel” Wacht tot hij vraagt: “Waarvoor?” Zeg dan: “Bedankt dat je zo trouw bent aan mij gedurende uitdagingen en leuke tijden.”
 6. Waardeer zijn bijdrage, vraag hem om zijn mening over dingen waar je tegenaan loopt: “Wat denk jij over…?”
 7. Maak een top 10 lijst met dingen die je waardeert aan hem en jullie relatie. Plak het briefje op de badkamerspiegel. Nog beter, vertel het hem in aanwezigheid van vrienden en familie.
 8. Stuur hem een ‘geheime aanbidder’-kaartje. Schrijf dingen op die je bewondert, dingen die jij alleen weet.
 9. Denk terug aan iets wat je samen deed toen je verkering had, wat hij heel leuk vond en doe dat weer eens.
 10. Stuur hem een berichtje waarin je zegt dat het toetje vanavond privé wordt geserveerd. Mensen op zijn werk zullen zich afvragen waarom hij zo blij kijkt.

Bron: Relationships under construction door Mike Woodard (2016)