Elke relatie kent teleurstelling, pijn en verwachtingen die niet matchen. Geen enkele relatie houdt stand zonder vergeving. Mike Woodard schreef het boekje ‘Love that lasts’ en deelt daarin een ervaring uit zijn eigen leven.

“Ik had een slechte relatie met mijn vader, die alcoholist was. Wanneer hij teveel dronk kreeg hij een ‘verdrietige dronk’ of een ‘boze dronk’. Mijn moeder is een keer in het ziekenhuis belandt door het geweld in ons huis. Onze relatie werd elke dag slechter tot iemand, die ik slecht had behandeld, mij vergaf. Opeens begreep ik het concept vergeving en liefde. Als iemand zo kon omgaan met mij, hoe kan ik dan niet hetzelfde doen met mijn vader? Dat voorbeeld van vergeving en liefde transformeerde de relatie met mijn vader en heeft al mijn relaties sindsdien gevormd. Terwijl alle herinneringen zijn gebleven, is de pijn gaan slijten.”

“Die iemand die mij vergaf, was God. Het is een opluchting om Gods liefde en vergeving te mogen beleven. Omdat Hij mijn leven zo drastisch heeft verandert, wil ik meer worden zoals Hij. Daarom neem ik Gods vergevingsgezindheid als voorbeeld om zo ook om te gaan met de mensen om mij heen.”

God is het grote voorbeeld als het gaat om vergeving. Jezus stierf voor onze zonden aan het kruis, dit mogen we nog elk jaar vieren tijdens Pasen. Wij mogen Jezus’ voorbeeld volgen en de ander ook vergeven. Denk hier eens over na:

Bron: Love thats latsts, Mike Woodard.