Heb je er wel eens over gedacht hoe je meer romantiek in je relatie kunt brengen? Er is ontdekt dat het helpt als je regelmatig je dankbaarheid laat zien aan de ander. Dat heeft  een geweldige invloed op je romantische relatie. Als de ene partner de ander bedankt voor iets, dan voel je je verbonden met elkaar en geeft dat een fijn gevoel. Het doet goed om gewaardeerd te worden!

Sleur

In elke relatie heb je dagelijkse dingen die we, na verloop van tijd, vanzelfsprekend gaan vinden. Toch zijn ze heel belangrijk voor het goed functioneren van de ‘huishouding’. Je kunt denken aan de maaltijden, boodschappen, de was, schoonmaken, onderhoud van de auto, rekeningen betalen, werk in de tuin en zelfs het opmaken van jullie bed. Er zijn vast nog tien dingen die je kunt noemen.

Het zijn juist de kleine dingen

Het zijn niet de opzienbarende dingen, maar het helpt wel om het gezellig en goed te hebben thuis. Wanneer heb je voor het laatst gezegd: “Wat heb je lekker gekookt? Het was heerlijk!” of “Dankjewel dat je getankt hebt.” Of, beter nog: ga helpen met de taken in en om huis waarvan je weet dat de ander ze niet prettig vindt om te doen. Dus als je weet, dat je partner een hekel heeft aan stofzuigen, neem dan zelf het initiatief en doe het. Dat kan natuurlijk ook als het gaat om het schoonmaken van de badkamer.

Samen doen:

Kijk naar een van de taken in huis en bedank de ander daarvoor. Misschien wordt het tijd om het eens wat anders te regelen? Het heeft effect op je romantische relatie! Denk er maar eens over: een langdurende bevredigende intieme relatie voor de prijs van een bedankje!

Bron: Mike Woodard, FamilyLife Canada (Relationships under construction, Love that lasts)