Ik kon mijn ogen niet geloven; een peuter op een driewieler midden in een drukke straat! Zo snel als ik kon zette ik mijn auto aan de kant van de weg en stapte uit om het kind naar de stoep te begeleiden. Ik keek om me heen, maar zag nergens een volwassene die opzoek was naar de peuter.

Ik vroeg naar zijn naam en waar hij woonde, maar het werd gauw duidelijk dat hij dat nog niet kon vertellen. Ik wilde hem ook niet alleen laten dus wandelde ik met hem mee tot zijn ouder paniekerig op ons afkwamen en ze weer herenigd werden. Ik krijg nog de kriebels als ik denk aan wat er had kunnen gebeuren…

Niet gemaakt voor zelfstandigheid

Het is niet de bedoeling dat peuters de gevaren van het leven zelfstandig tegemoet gaan. Hoe vernederend het ook klinkt, zijn wij allemaal als deze peuter, niet bedoeld om zelfstandig door het leven te gaan.

Relaties zijn doordrenkt met uitdagingen, moeilijkheden en zelfs gevaren. En net zoals ik de onschuldige reiziger in veiligheid bracht, zo wil God ook met ons mee wandelen door dit leven. De relatie met je partner zal er heel anders uitzien wanneer je beiden God toestaat Zijn werk te doen. Hij wil zo aan de slag dat je zijn onvoorwaardelijke liefde (agapè), vergeving, vreugde, geduld, vriendelijkheid en zelfbeheersing gaat ervaren.

Aan de slag:

  • Ben je geestelijk gaan dwalen?
  • Ga je door het leven zonder de aanwezigheid en hulp van God?
  • Vraag Hem met je mee te wandelen wanneer je door de uitdagingen van het leven maneuvreert.