Together huwelijkskring

In een groep verdiepen jullie je relatie.

Elk stel heeft geregeld een APK nodig voor hun relatie. Het is belangrijk om zo nu en dan te controleren hoe je met verschillen omgaat, hoe je communiceert, hoe je uiting geeft aan liefde en welke plek God heeft in je relatie. 

FamilyLife biedt Together huwelijkskringen aan om je relatie met elkaar en met God te verdiepen. Together is een programma met een werkboek voor groepen van vier of vijf stellen. Aan de hand van het boek ga je met elkaar onderweg en versterk je het fundament onder je relatie.

Video afspelen

Bijeenkomst

De avond begint met een informele ontmoeting om elkaar beter te leren kennen, bijvoorbeeld rondom een gezamenlijke maaltijd. Aansluitend volgt een groepsgesprek waar tussendoor ruimte is om inzichten op te schrijven en je zo ook alvast voor te bereiden op je date. Het is natuurlijk ook nog leuk om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten.

Date

Eén van de belangrijkste onderdelen is de date die je maandelijks als stel hebt tussen de bijeenkomsten door. Daarin spreek je met je partner door over het thema aan de hand van vragen uit het werkboek. Vaak zien we dat mensen de smaak van het daten te pakken krijgen en ook na afloop van Together hiermee door blijven gaan.

Voor wie is Together?

Together is opgezet voor stellen die al jaren samen zijn, maar ook voor hen die pas aan het begin staan. Ook zien we dat heel geschikt is voor stellen als voorbereiding voor hun huwelijk; juist dan helpt het om een beter fundament onder je relatie te leggen.

Wat kun je verwachten van Together?

Programma

Het programma bestaat uit een aantal onderdelen. De bijeenkomsten zijn om als groep het materiaal te bespreken. Je ontmoet elkaar bijvoorbeeld rondom een maaltijd, gaat met elkaar in gesprek en kletst nog wat na onder het genot van een hapje en een drankje. Tussen de bijeenkomsten in ga je met je partner op date en als voorbereiding hoef je alleen de inleiding van het thema te lezen.

Werkboek

De unieke vorm van het werkboek, ondersteund door Bijbelgedeelten, praktische wijsheid en gezamenlijk gesprek helpen je als stel om op een nieuwe manier naar je relatie te kijken en daarin te investeren, in welke fase van je leven jij je ook bevindt. Het is een soort APK voor je relatie!

Een korte impressie uit het Together werkboek vind je hier en het boek kun je in onze webshop bestellen.

Start een kring

Hoe start je een Together-kring?

Je kunt drie of vier stellen uitnodigen om met elkaar een kring te vormen. Je start met een introductiebijeenkomst, die ze vrijblijvend kunnen volgen, zonder de verplichting om het hele traject te gaan volgen. De ervaring leert dat vrijwel iedereen na zo’n eerste bijeenkomst graag verder wil. Na enige tijd zie je in de groepen vaak ook waardevolle vriendschappen ontstaan waarin mensen veel van elkaar leren.

Handboek voor het leiden van een Together-kring

Elke kring heeft een leidersechtpaar om de bijeenkomsten te organiseren en het gesprek te leiden. Je hoeft hiervoor geen relatie-deskundige te zijn. We hebben een handboek voor leiders beschikbaar met praktische tips en een toelichting bij elk hoofdstuk. Daarnaast zijn we als FamilyLife-team graag voor jou beschikbaar.

Meedoen?

Het werkboek is te bestellen in de webshop. Voor meer informatie of het aanvragen van het handboek voor leiders, mail naar info@familylife.nl of bel naar Peter van Genderen (06-22043903).

We bieden ook online-groepen aan. Heb je hiervoor interesse, neem contact met ons op.