Together

Kringmateriaal voor stellen

Wil jij een bruisende relatie met je partner te midden van de drukte van je dagelijks leven? Together staat vol praktische tips, Bijbelse wijsheid en leuke opdrachtjes om je relatie verder tot bloei te laten komen.

Together biedt een soort APK voor je relatie. Het is namelijk belangrijk om zo nu en dan te controleren hoe je met je verschillen omgaat, hoe je communiceert, hoe je uiting geeft aan liefde en welke plek God heeft in je relatie.

Video afspelen

Werkboek

De unieke vorm van het werkboek ‘Together’, ondersteund door Bijbelgedeelten, praktische wijsheid en gezamenlijk gesprek helpen je als stel om op een nieuwe manier naar je relatie te kijken en daarin te investeren, in welke fase van je leven jij je ook bevindt.

Een korte impressie uit het Together werkboek vind je hier en het boek kun je in onze webshop bestellen.

Een geschenk voor je relatie

Het doorwerken van het materiaal is een groot geschenk voor je relatie, voor elkaar en mogelijk zelfs voor je kinderen. Misschien vindt je de investering een grote stap, het kost namelijk tijd, maar het resultaat mag er wezen.

Je krijgt de buitenkans om te leren van andere stellen waarmee je (al) een tijdje optrekt. Samen praat je over onderwerpen die je niet zomaar opent over een kopje koffie. Ontdek samen hoe je kunt omgaan met uitdagingen die je tegenkomt in je relatie.

Voor wie is Together?

Together is opgezet voor stellen die al jaren samen zijn en ook voor hen die pas aan het begin staan. Ook zien we dat heel geschikt is voor stellen als voorbereiding voor hun huwelijk; het helpt om vanaf het begin een goed fundament onder je relatie te leggen.

Het kan zijn dat je relatie goed is, maar dat je verlangt naar meer. Of dat er dingen zijn die schuren in je relatie. Together is geen therapie, maar een middel om samen te leren.

Wat kun je verwachten van Together?

Programma

Het programma bestaat uit twee onderdelen: bijeenkomsten met de groep en de dates met je partner. 

Bijeenkomst

De bijeenkomsten zijn om als groep over het materiaal te praten. Je ontmoet elkaar bijvoorbeeld rondom een maaltijd, gaat met elkaar in gesprek en kletst nog wat na onder het genot van een hapje en een drankje. Er is tussendoor ruimte om inzichten op te schrijven en je kunt altijd samen besluiten iets wel of niet te vertellen in de groep.

Date

Tussen de bijeenkomsten in ga je met je partner op date. De date is bedoelt om dieper door te kunnen praten op het thema van de bijeenkomst, om de inleiding van het volgende thema samen door te nemen en om echt tijd voor elkaar te hebben.

Vaak zien we dat mensen de smaak van het daten te pakken krijgen en ook na afloop van Together hiermee door blijven gaan.

Start een kring

Hoe start je een Together-kring?

Je kunt drie of vier stellen uitnodigen om met elkaar een kring te vormen. Je start met een introductiebijeenkomst, die ze vrijblijvend kunnen volgen, zonder de verplichting om het hele traject te gaan volgen. De ervaring leert dat vrijwel iedereen na zo’n eerste bijeenkomst graag verder wil. Na enige tijd zie je in de groepen vaak ook waardevolle vriendschappen ontstaan waarin mensen veel van elkaar leren.

Handboek voor het leiden van een Together-kring

Elke kring heeft een leidersechtpaar om de bijeenkomsten te organiseren en het gesprek te leiden. Je hoeft hiervoor geen relatie-deskundige te zijn. We hebben een handboek voor leiders beschikbaar met praktische tips en een toelichting bij elk hoofdstuk. Daarnaast zijn we als FamilyLife-team graag voor jou beschikbaar.

Meedoen?

Het werkboek is te bestellen in de webshop. Voor meer informatie of het aanvragen van het handboek voor leiders, mail naar info@familylife.nl of bel naar Peter van Genderen (06-22043903).

We bieden ook online-groepen aan. Heb je hiervoor interesse, neem contact met ons op.